top of page
Zoeken
  • Gerrit van den Berg

Kijk nu toch! Ik sta op de puzzel van Jan van Haasteren

"De vlag van Bergen wappert fier boven de ruïnemuren en aan de horizon staat het Vredeskerkje in de met paarse bezaaide duinen." Zo opent Het Noordhollands Dagblad de aankondiging van een nieuwe puzzel van een van de meest bekende puzzeltekenaars in Nederland, Jan van Haasteren (83). De puzzel is gemaakt naar aanleiding van de kunst-10-daagse 2019 en laat de Ruïnekerk in 1000 stukjes zien.

Tot mijn verbazing en verrassing zie ik dat Van Haasteren mij in zijn nieuwste puzzel heeft gezet met mijn beeld 'De Strandjutter' en mijn goede vriend Ronald Moeskops. Ja echt! Linksonder staan we dan. Onder het beeld zie je een subtiele verwijzing met een bordje 'GvdB' (Gerrit van den Berg).

Ik ken Jan van Haasteren al een aantal jaren. Wat een vakman is dat! Zijn puzzels zitten vol typische Jan van Haasteren-kenmerken, zo tekent hij altijd elementen op zijn puzzels die altijd weer terugkomen: een haaienvin, Sinterklaas, een papieren vliegtuigje. Hij stopt er vele grapjes in. Voor puzzelfans van over de hele wereld -en ook voor ons-  staat een puzzel van Jan altijd garant voor urenlang puzzelplezier! Ik kan niet wachten om de puzzel met mijn familie en kleinkinderen in elkaar te zetten. En, wat ontzettend leuk dat ik nu op zo'n puzzel sta!


111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page