top of page
Zoeken
  • Gerrit van den Berg

Beeldende verhalen: tentoonstelling van mijn levenswerk

Bijgewerkt op: 26 feb.

Nog 34 nachtjes slapen


De voorbereidingen voor mijn aanstaande driedaagse paastentoonstelling, genaamd 'Bergense Beelden', zijn in volle gang en vullen mijn dagen met een mix van opwinding en reflectie.


Bergense beelden

Dit weekend markeerde een belangrijke mijlpaal in de aanloop naar de expositie, waarbij alle 20 beelden liefdevol zijn overgebracht naar de Studio aan de Kerkedijk. Daar hebben we elk stuk zorgvuldig gefotografeerd, een proces dat niet alleen de essentie van mijn werk vastlegt, maar ook dient als een stille getuige van mijn artistieke reis.


Terwijl de tentoonstelling nadert, merk ik dat de anticipatie soms mijn nachtrust overneemt. In de stilte van de nacht overpeins ik de plaatsing van elk beeld, de vraag of mijn collectie voldoende zal spreken tot de bezoekers, en bovenal, of de mensen zullen komen om te ervaren wat ik heb gecreëerd. Deze gedachten zijn een mengeling van zorgen en trots, maar de opwinding over wat komen gaat, overheerst.


Een bijzonder stuk waar mijn hart sneller van klopt, is het beeld genaamd 'Trots' - een prachtig werk van albast dat een pauw voorstelt. Zijn 'veren' zijn haast magisch doorschijnend, een effect dat versterkt wordt als het zonlicht erdoorheen schijnt. Dit beeld verdient een plek bij het raam, waar het licht het kan omarmen. Over deze plaatsing bestaat geen twijfel.


Trots - Gerrit van den Berg

Maar, niet alle schatten verlaten het huis. 'Aphrodite', mijn andere trots, blijft waken over ons huis aan de Zuidlaan. Dit grootse en zware beeld is een uitdaging om te verplaatsen en heeft daarom een vaste plek in onze voortuin gekregen. Hoewel ik zeer gehecht ben aan Aphrodite, sta ik open voor de mogelijkheid om haar een nieuw thuis te geven, mocht de juiste liefhebber zich aandienen.


Met nog twee beelden die wat liefdevolle aandacht vereisen, kijk ik uit naar het proces van bijschuren en opknappen. Dit gevoel is bijzonder, omdat ik al drie jaar geen nieuw beeld heb gecreëerd of zelfs maar een stuk gereedschap in handen heb gehad. Het is een herinnering aan zowel de vergankelijkheid als de blijvende impact van kunst.


Ik nodig je hartelijk uit om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken, om samen de creaties die mijn leven hebben gevormd te vieren en wellicht een stukje van deze magie mee naar huis te nemen.


Vergeet niet de data in de agenda te zetten:

  • Datum: Paasweekend, 30 en 31 maart, 1 april 2024

  • Tijd: 11:00 - 17:00 uur

  • Locatie: Studio 154, Kerkedijk 154, Bergen NH

Jouw aanwezigheid zou niet alleen een eerbetoon zijn aan mijn werk, maar ook aan de reis die we allemaal afleggen in het zoeken naar schoonheid en betekenis in ons leven. Ik kijk ernaar uit om je te mogen verwelkomen.


Gerrit


891 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page