top of page
Zoeken
  • Gerrit van den Berg

Fijnschilder Wim Dahlhaus exposeert in Bergen


Voor de Kunst10daagse in oktober heb ik mijn oud-collega Wim Dahlhaus gevraagd om samen met mij, met zijn werk, in mijn atelier te exposeren. Wim (1948) komt uit de provincie Gelderland. Hij werd geboren tussen de verfluchtjes. Zijn vader had een schildersbedrijf.

Zijn vader kon in zijn jonge jaren ook leuke schilderijtjes maken. Heeft daar later niets meer mee gedaan. Na pensionering zocht Wim een invulling voor zijn vrije tijd en na een proefles voor een cursus schilderen, gaf de cursusleidster aan dat hij absoluut niet mocht stoppen met deze activiteit.

Wim: "Die opmerking was niet nodig, want ik vond het van begin af aan leuk om te doen. Ik heb de afgelopen twee jaar een cursus gevolgd. Doe het nu zelfstandig. Zie het wel als hobby."

Wim werkt met de oude lijnolieverf. Voordeel daarvan is dat hij echt 'fijn' schilderwerk kan maken omdat de verf niet vloeit. Nadeel is wel dat het langzaam droogt en niet vloeit. Hierdoor moet je het werk meestal "dassen". ( schildersterm). Zijn werken hebben geen naam, die mag de bewonderaar zelf verzinnen.

Interesse in de werken van Wim Dahlhaus? Je bent van harte welkom tijdens de Kunst10daagse in oktober a.s.


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page